Kehityksen ulottuvuudet™

Sertifiointikoulutus

17.1.2021 – 16.3.2021

Kehityksen ulottuvuudet on ainoa suomeksi saatavilla oleva aikuisiän kehityspsykologiseen tutkimukseen perustuva valmennustyökalu. Sertifiointikoulutuksemme antaa syvällisen ymmärryksen sen käytöstä sekä kehityspsykologisen näkökulman soveltamisesta yksilöiden ja ryhmien valmentamiseen. 

Koulutus sopii coacheille, psykologeille, HR-ammattilaisille, terapeuteille, jne… Kaikille, jotka auttavat asiakkaitaan tekemään muutosta elämäänsä. Kaikille, joilla on rohkeutta uudistaa omaa valmennusotettaan ohjaavia ajattelumalleja.

Sopisiko koulutus sinulle?

Koulutusohjelman sisältö

Tätä on luvassa 10 viikon aikana

Sertifiointikoulutus rakentuu viidestä kahden viikon mittaisesta modulista. Kukin moduli sisältää nauhoitetun luennon, kotitehtäviä ja pienryhmätapaamisen.

Ensimmäinen tapaaminen on järjestetään Helsingissä tiistaina 19.1.2021 klo 17:30-20:30. Seuraavat kerrat tapaamme Zoom-videokonferenssityökalun välityksellä kuuden henkilön pienryhmissä, joista toinen tapaa todennäköisesti tiistai-iltaisin ja toinen torstai-iltapäivisin.

ti 19.1.2021 klo 17:30-20:30, Online​

Tutustumme kehityspsykologian eri koulukuntiin ja sukellamme syvemmälle Jane Loevingerin egon kehityksen teoriaan ja testiin, johon Kehityksen ulottuvuudet-analyysi perustuu. Linkitämme kehityspsykologisen tutkimuksen Anssin kehittämä malli metataidoista ja määrittelemme käytetyt käsitteet. Perehdymme analyysimenetelmän tieteellisiin ominaisuuksiin ja luonteeseen. Harjoittelemme käytännössä myös pisteytystä.

ti 2.2. klo 18-20:30 tai to 4.2. klo 13-15:30, Online
Opit mitä palautteenanto- ja valmennusprosessin eri vaiheissa tapahtuu. Harjoittelemme hypoteesien muodostamista analyysin pohjalta, ja tulosten läpikäyntiä ja tulkintaa asiakkaalle. 

 

ti 16.2. klo 18-20:30 tai to 18.2. klo 13-15:30, Online

Ymmärrät kahden ensimmäisen mindsetin valmentamisessa  tyypillisesti esiin nousevat teemoihin ja strategiat, joilla voit tukea räätälöidysti kehitystä. Harjoittelemme eri metataitojen valmentamista. 

ti 2.3. klo 18-20:30 tai to 4.3 klo 13-15:30, Online

Ymmärrät kahden jälkimmäisen mindsetin valmentamisessa  tyypillisesti esiin nousevat teemoihin ja strategiat, joilla voit räätälöidysti tukea kehitystä. Harjoittelemme eri metataitojen valmentamista. 

ti 16.3. klo 18-20:30 tai to 18.3. klo 13-15:30, Online

Opit auttaa valmennettavaa viemään oivalluksensa käytäntöön ja näkemään metaitojen merkityksen omassa työssään. Opit soveltamaan olemassa olevia valmennuskompetenssejasi uudella tapaa kehityspsykologian ja metataitojen tarjoaman viitekehyksen valossa.

Sertifioinnin hyväksytty suorittaminen kaikkiin valmennustapaamisiin osallistumista. Jos jokin päivämäärä ei sovi, hyppääminen rinnakkaiseen ryhmään siksi kerraksi on mahdollista. Sertifikaatin saamiseksi valmentajan on myös nauhoitettava ja lähetettävä arvioitavaksi yksi purkukeskustelu asiakkaan kanssa, sekä reflektoitava sen kulkua kirjallisesti jälkikäteen. Annan tukea ensimmäiseen valmennuskertaan valmistautumisessa.

Haluan toimia mentorinasi ja jakaa vuosien saatossa keräämäni ymmärryksen kehityspsykologiasta, jotta sinä voisit soveltaa sitä sinulle luontaiselta tuntuvalla tavalla omassa valmennuksessasi. Odotan tätä innolla!

Anssi Balk

Kouluttaja

Sertifiointikoulutuksen vetää Anssi Balk (Psy.M., DI). Hän perehtynyt 15 vuoden ajan kehityspsykologiaan eri näkökulmista. Hän on suorittanut sertifikaatit useista ulkomaisista kehityspsykologista valmennusmenetelmistä.

Bonukset

Mikä voisi olisi siistimpää kuin edellä mainittu koulutus?

Noh, se että kaupan päälle ILMAISEKSI myös seuraavat LIVE -valmennukset.
(Arvo yhteensä 1860€)

Luento + slide deck + 2x2h työpajat

Tämän valmennuksen jälkeen sinulla on kyky keskustella kehityspsykologisesta näkökulmasta asiakkaidesi kanssa. Annamme käyttöösi slide deckin, joita soveltamalla luot oman myyntiesityksesi. Opit myös avaamaan keskusteluyhteyden näistä teemoista ja markkinoimaan osaamistasi. Sparrauskaverinasi toimii Anssi Balkin lisäksi pitkän kokemuksen valmennuspalveluiden myynnistä omaava Niina Andersin.

2 x 2h pienryhmä työpaja (max 6hlö, f2f)

Opi tunnistamaan ja nimeämään tässä hetkessä läsnäoleva muutospotentiaali. Tutustut useisiin läsnäolokeskeisyyttä vahvistaviin harjoituksiin, jotka antavat sinulle omakohtaisen kokemuksen siitä mikä valmennuksessa voisi olla mahdollista. Tulet huomaamaan, että näiden menetelmien ja lähestymistavan soveltaminen omaan tapaasi valmentaa yksilöitä ja ryhmiä onnistuu luonnollisemmin ja helpommin kuin arvaatkaan.

Luento + 2h työpaja

Tutustut eri lähestymistapoihin ja vaihtoehtoihin, joilla kehityspsykologista lähestymistapaa ja Kehityksen ulottuvuudet -analyysimenetelmiä voidaan soveltaa tiimien valmentamisessa. Miten kehityksellinen diversiteetti vaikuttaa tiimin dynamiikaan ja kykyyn toteuttaa tavoitteitaan? Opit useita harjoituksia, kysymyksiä ja strategioita, joita voit käyttää erilaisissa skenaarioissa?

Luento + 2h työpaja

Sertifioidu samalla samaa kehityspsykologista metataitomallia soveltavaan 360 arviointiin, joka julkaistaan alkuvuodesta 2021. Voit käyttää tätä rinnakkain virkkeentäydennysmenetelmän kanssa tai yksistään asiakkaasi niin toivoessa. 360-arviointi auttaa valmennettavia tunnistamaan mahdollisuutensa soveltaa omaa kehityksellistä potentiaaliaan ja metataitojaan käytäntöön. Lataa esite

Näiden valmennusten ajankohta tullaan sopimaan tammikuussa ryhmän kanssa heille parhaiten sopiviin ajankohtiin maalis-toukokuussa.

Investointi

1490 €

(alv 0%)​

Tämä hinta sisältää siis kaikki viisi valmennuskokonaisuutta!

Hakuohjeet

Hakuaika tammikuun 2021 koulutukseen on päättynyt. 

Koulutus järjestetään uudelleen syksyllä 2021 (sisältö tulee olemaan erilainen). Jos olet kiinnostunut, lähetä Anssille sähköpostia klikkaamalla oheista nappulaa.

Kysymyksiä?

Jos haluat kysyä tai jutella jostain tähän liittyvästä asiasta, ole minuun rohkeasti yhteydessä. Auttava puhelimeni palvelee numerossa 050 436 2324.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat ajantasaista tietoa kehityksen ulottuvuudet analyysista ja muista kehityspsykologiaa sivuavista teemoista.